استفاده از طنز، یکی از دهها فنی است که سخنرانی را جذاب میکند. با این حال فن بسیار مهم، تاثیرگذار و البته خطرناکی است. مهم نیست شما بازاریاب باشید یا یک کارمند که میخواهد ایده جدیدی را به مدیران ارشد خود معرفی کند. حتی دانشجویان با استادهای شوخ طبع خود ارتباط بهتری برقرار میکنند. کجا باید از طنز در سخنرانی استفاده کرد؟ آیا طنز در سخنرانیهای جدی کاربرد دارد؟ میتواند به فضای سیاسی و اقتصادی وارد شود؟ اصلا یک سوال مهم تر، آیا طنز جدیست؟
رئیس جمهور کشور آقای روحانی در مصاحبه با مردم، مراسم تودیع و معارفه وزیر امور خارجه و حتی مناظرههای انتخاباتی که حساسترین سخنرانیهای او در طول دوره کاریاش هستند از طنز استفاده میکند. رئیس مجلس در ایام رای اعتماد استفاده از طنز به عنوان راهی برای ایجاد حس همدلی بین نمایندگان جناح های مختلف سود میبرد. در فضای کارآفرینی، کسی شوخیهای استیو جابز که خود مسئولیت معرفی محصولات جدید اپل را بر عهده داشت از یاد نبرده است. این که افراد موفق در عالیترین سطوح سیاست، اقتصاد و فرهنگ از ظرفیتهای طنز بهره میگیرند ناشی از هوش اجتماعی فوق العاده ایست که مهم ترین تفاوت یک مدیر موفق و یک مدیر میانمایه را نشان میدهد. Humor Advertisement یا تبلیغات بر پایه شوخی دارد به یکی از پیشرو ترین ژانرهای تبلیغات محیطی و رسانه ای تبدیل میشود.
اه، بازم یه سخنرانی دیگه! شک ندارم شما وقتی آن پایین نشسته اید بین حضار، یا دور میز کنفرانس شرکت نشسته اید با شروع سخنرانی یک فروشنده، کارمند یا از همه بدتر، مدیر میگویید: اه، بازم یه سخنرانی دیگه.
تا اینجای قضیه اتفاق خاصی نیفتاده. مشکل از جایی شروع میشود که ممکن است آن سخنران حوصله سر بر خود ما باشیم! آن وقت است که باید همه تلاشمان را بکنیم تا مخاطب با دیدن شما بگوید: آخجون این یکی فرق میکنه! حتی گوشی موبایلش را بیرون بیاورد تا از تمام سخنرانی شما فیلم برداری کند.
Indigestión del estómago, es absolutamente seguro para la salud, y también la forma farmacológica del fondo psico-emocional, la dosis del primer medicamento no debe exceder la https://alimento-farmaceutico.com/ dosis mínima permitida. No dude en contactar con su médico de inmediato, pastas y ungüentos, Cialis y otras en esencia son vasodilatadores.
کارگاه یک روزه طنز در سخنرانی، چند ویژگی و چند بخش مهم دارد:
ویژگیها:
۱-کارگاه دقیقا به معنی کارگاه است. همه دست به دست هم میدهند تا یک اتفاق آموزشی از طریق تجربه جمعی شکل بگیرد.
۲-هدف این کارگاه تربیت کمدین نیست. شما باید کلاس کاریتان به عنوان یک سخنران جدی را حفظ کنید. فقط چند تکنیک را بیاموزید که به وقت نیاز از آنها استفاده کنید. همانطور که در مانورهای نظامی، حرفه ای ترین خلبان های جنگی برای شیرین کاری های هوایی انتخاب می شوند.
۳-با تکنیک سخنرانی برف پاک کنی دوباره آشنا میشویم. یکی از معروف ترین تکنیکهایی که مثل آهنربا شنوندگان را به سمت شما متمایل میکند.
۳-دوستانی پیدا میکنید که با شما هم دغدغه هستند. این از همه چیز کارگاه مفید تر است.
بخشها:
۱- با دم شیر بازی نکنیم: هر شرکت، نهاد و یا موسسهای قانونهای خاص خودش را دارد. این که در سلسله مراتب مجموعه با چه کسانی میشود شوخی کرد و تا کجا میتوان پیش رفت از مهارت هاییست که پیش از وارد کردن طنز به سخنرانیها باید به آن اشراف کامل داشت. شما در این کارگاه خط قرمزها را می شناسید، روش پیدا کردن خط قرمزها را یاد میگیرید و تمرین می کنید روی لبه ایمن قدم بزنید و حرفی هم سر دلتان نماند.
۲- طنز دقیقا چیست؟ چند جور می خندیم. خندیدن به سریال فرندز چه تفاوتی با خندیدن به پیامک هایی دارد که دوستان برایمان ارسال میکنند. مردم چطور شوخی ها را به شوخی پشت وانتی، شوخی کافه نشینی و شوخی کارمندی تقسیم میکنند. در سال شیث رضایی در هواپیمای تهران شیراز، به شوخی پشت میکروفون مهماندار رفت و اعلام کرد هواپیما در حال سقوط است، این شوخی را در کدام دسته میتوان جا داد؟
۳- نمونههای استفاده از طنز را در سخنرانیهای معروف با هم مرور میکنیم و تا متوجه شویم انسان های جدی و تاثیر گذار از میان تمام گزینه های روی میز چرا خنداندن را انتخاب میکنند.
۴- چند مدل شوخی کردن که در هر جمعی باعث واکنش مخاطب می شود را با هم مرور میکنیم و سعی میکنیم متوجه شویم برای ایجاد طنز در سخنرانی برای یک جمع قبل از سخنرانی به چه اطلاعاتی نیاز داریم.
۵- به غیر از کلمات، با چه نگاه ها، لحن ها و حرکاتی میتوان طنز را در سخنرانی شرکت داد.
۶- در نهایت چیزهایی که کشف کرده ایم را با هم مرور میکنیم.
مدرس کارگاه:
حسین کلهر، دانش آموخته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف
روزنامه نگار و نویسنده
سخنران طنز برنامه رادیو هفت از شبکه آموزش سیما
سابقه همکاری مستمر با روزنامه همشهری و مجله همشهری جوان
مشاور ارشد پروژههای تلویزیونی: ماه عسل (ویژه برنامه ماه مبارک رمضان شبکه ۳)، هفت (ویژه برنامه سینمایی شبکه ۳ سیما)، جمع ما (گروه اجتماعی شبکه ۲ سیما)، صبحی دیگر(گروه اجتماعی شبکه ۷ سیما)، ترازو (ویژه برنامه حقوقی و قضایی شبکه ۳ سیما)، امروز هنوز تموم نشده ( گروه اجتماعی شبکه ۱ سیما) و ده ها برنامه تلویزیونی پر مخاطب دیگر.
علاقهمندان جهت شرکت دراین کارگاه آموزشی لازم است فرم ثبتنام را به دقت تکمیل نمایند. لازم به ذکر است شرکتکنندگان بایستی هزینه ۵۷ هزارتومانی کارگاه را تا روز شنبه ۲۰ اردیبهشتماه از طریق درگاه اینترنتی مرکز یا تحویل حضوری به دبیرخانه مسابقه پرداخت نمایند. ثبت نام شرکتکنندگان در صورتی قطعی خواهد شد که تصویر رسید پرداخت به آدرس ایمیل دبیرخانه ارسال شده و در روز برگزاری کارگاه نیز به همراه ایشان باشد.